Terugblik 2020

Door Anne Vrieze

Het jaar 2020 was een bewogen jaar, waarin we de beweging van Nieuwe Bezems zijn gestart met een groep van inmiddels zo’n 150 leden. En wat een jaar hebben we achter de rug! Als iemand ons een jaar geleden had verteld dat het leven vanaf maart 2020 zo zou veranderen, dan hadden we diegene voor gek verklaard. Nederland in lockdown, zelfs twee keer?

Afgelopen jaar betekende voor ons de nodige veranderingen waarbij we snel moesten schakelen. Het boek “Gezond Verstand in het Sociale Domein”, waaruit de beweging van Nieuwe Bezems is opgericht, kwam uit. Ik wilde graag een feestelijk live evenement met boekpresentatie en uitreiking van de Gouden Bezem organiseren in een leuke locatie in Wormer.

Toen ik de promotiefilms daarvoor aan het opnemen was, was er nog geen vuiltje aan de lucht. Ja, in China was er paniek, maar “zover zou het in Nederland niet komen”, zo werd ons verzekerd. Dus in maart besloot ik samen met mijn team snel om het live evenement om te zetten naar een online evenement. En het werd een succes! Met 90 deelnemers online. Iedereen kreeg een boek toegezonden en als een van de eersten die een online evenement organiseerden waren we ook de eerste die iedereen een borrelbox verstuurden. De deelnemers waren blij verrast en we kwamen overal op de sociale media foto’s tegen van onze borrelboxen, zo leuk!

We kijken terug op een bijzonder leuk eerste online evenement. Het smaakt naar meer, ook dit jaar zullen we de Gouden Bezem gaan uitreiken, maar dan via een streaming evenement vanuit een mooie locatie waar we hopelijk in ieder geval de genomineerden en de jury live kunnen ontvangen. We houden jullie op de hoogte!

Online Themabijeenkomst Maatwerk in het Sociaal Domein
12 Februari 11.00 tot 13.00 uur

Online themabijeenkomst met Evelien Meester over haar boek Maatwerk in het sociaal domein. Dit gaat over echt maatwerk, niet over individuele voorzieningen. Zij heeft het onderwerp Taal aangesneden, ook goed om het over te hebben omdat verschillende disciplines elkaar vaak niet begrijpen. Ook geeft zij aan dat mensen moeite hebben met ingewikkeld taalgebruik van specialisten. Dit onderwerp is aangedragen door Nieuwe Bezem Monique Dullemond. 

Vorige
Vorige

Leve het verhalenvirus

Volgende
Volgende

Een beetje verliefd, op verhaal komen met André Hazes