De genomineerden voor de Gouden Bezem Award 2020

Op 26 mei 2020 vond het Online Inspiratievent Gezond Verstand in het Sociale Domein plaats. Voor deze allereerste editie van het evenement, reikten wij de Gouden Bezem Award uit aan een moedige en creatieve professional in het sociaal domein. Ronald Helder, Saskia Schurman, Marloes Luijken, Niel Brinkhuis en Mathilde Corsten waren de genomineerden in 2020. Zij vormen de jury voor de Gouden Bezem 2021.

Ronald Helder“Ik zet mijn informatietechnologie (IT) en levenservaring in om kwetsbare, eenzame mensen in de samenleving een betere kwaliteit van leven te geven. Zo help ik mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie en mensen die zich alleen…

Ronald Helder

“Ik zet mijn informatietechnologie (IT) en levenservaring in om kwetsbare, eenzame mensen in de samenleving een betere kwaliteit van leven te geven. Zo help ik mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie en mensen die zich alleen voelen. Kortom: mensen in een kwetsbare positie. Geweldig toch dat IT kan bijdragen aan een oplossing? Dit door middel van IT vanuit de bedoeling die het naar mijn mening heeft: het verbinden van mensen en het vereenvoudigen van werkprocessen. Ik ben er echt van overtuigd dat we met elkaar en met inzet van IT deze mensen kunnen helpen. 

Kijk op www.stamtafel.nl en/of ronaldhelder.nl en zie dat het kán. 

De digitale stamtafel is een digitale ontmoetingsplek (platform) voor bewoners en verwanten om contact met elkaar te hebben. Het doel van de Stamtafel: kwetsbare mensen uit hun isolement halen door hen digitaal te verbinden met hun verwanten, mantelzorgers, zorgverleners en sociale omgeving.”

Marloes Luijken”Ik ben opgeleid tot ouderencoach en met een achtergrond als (inmiddels oud-)verpleegkundige en 11 jaar commerciële ervaring. Terugkijkend heb ik bijzondere wegen bewandeld, maar wat komen die nu mooi samen! Ik ben een verbinder; ik v…

Marloes Luijken

”Ik ben opgeleid tot ouderencoach en met een achtergrond als (inmiddels oud-)verpleegkundige en 11 jaar commerciële ervaring. Terugkijkend heb ik bijzondere wegen bewandeld, maar wat komen die nu mooi samen! Ik ben een verbinder; ik vind het heerlijk om te netwerken en mag graag sparren over heel uiteenlopende zaken. Met creativiteit probeer ik naar vraagstukken te kijken en hier samen een mooie stap te zetten. Ik doe dit zowel met individuele cliënten als met organisaties en verenigingen. Met het oog op duurzame verbindingen, voor mensen die (nog) geen indicatie voor dagbesteding hebben, van jongvolwassenen tot ouderen.  

Ik kijk naar mogelijkheden, naar talenten en wensen. Ik stel wondervragen, coach en ga open het gesprek in en laat me daarbij niet leiden door ervaringen van anderen. Stap voor stap komen we vooruit en zijn ervaringen vaak (kleine) geluksmomentjes.

Authentiek, eerlijk en met passie; zo omschrijf ik mijzelf, zowel in werk als privé.”

Saskia Schurman“Als EigenWijze Saskia adviseer ik, vanuit “mensperspectief”, sociaal domein breed, overheden, (in)formele zorg organisaties en maatschappelijke instellingen in de Zorg en Welzijn sector, met GGz als aandachtsgebied.Onafhankelijk, van…

Saskia Schurman

“Als EigenWijze Saskia adviseer ik, vanuit “mensperspectief”, sociaal domein breed, overheden, (in)formele zorg organisaties en maatschappelijke instellingen in de Zorg en Welzijn sector, met GGz als aandachtsgebied.

Onafhankelijk, vanuit samenwerking, talent en een positieve (originele) kijk, mét een vette glimlach en als meest gebruikte zin “wat is ook alweer de bedoeling?”.

Vijf jaar geleden afgeschreven door de systeemwereld op alles wat ik niet zou kunnen met mijn “beperking”… en wat nou als ik die “beperking” omzet in “talent”? En mijn unieke kijk op de wereld inzet, op mijn Eigen Wijze? Die bedoeling, die gun ik iedereen!”

Mathilde Corsten  "Vertrouwen is het allerbelangrijkste in ons werk. De begeleiding en de inhoud daarvan draait om contact tussen mensen. Is  er een band tussen de cliënt en de begeleider dan ontstaat er een natuurlijke samenwerking  Het winnen en o…

Mathilde Corsten

"Vertrouwen is het allerbelangrijkste in ons werk. De begeleiding en de inhoud daarvan draait om contact tussen mensen. Is er een band tussen de cliënt en de begeleider dan ontstaat er een natuurlijke samenwerking Het winnen en opbouwen van een vertrouwensband is essentieel, anders heeft ons werk eigenlijk geen zin.

Ik geloof heel erg in de Wmo en benader het vooral vanuit de wijkgerichte aanpak. We gaan met de cliënt in gesprek aan welke doelen iemand wil werken, om deze doelen te behalen betrekken we het netwerk van de cliënt of gaan op zoek naar uitbreiding van het netwerk. Als iemand zelfstandig kan wonen en zelfstandig dingen kan ondernemen, gaan wij graag uit van wat iemand wél kan, wat nog wel lukt, vanuit de eigen kracht. Maar zo vaak onderschat men waar iemand zelf toe in staat is met behulp van begeleiding. Niet betuttelen en overnemen, maar als mens naast iemand gaan staan en iemand helpen écht zelfredzamer te worden.

Ik denk dat dat begint met dingen laagdrempeliger en makkelijker maken. Soms kun je niet direct iets zelf oplossen, maar biedt je de juiste handvatten.

Ik geloof ook erg in lokale samenwerking met maatschappelijke wijkpartners, dienstverlening op elkaar aan laten sluiten."

Niel Brinkhuis “Ik bied zorg en veiligheid aan en ken de complexe wereld van onmacht, verdriet, groepsdruk en criminaliteit, de leefwereld van kwetsbare jongeren als geen ander in o.a achterstands-gezinnen en moderne verwaarlozing, multi problems ge…

Niel Brinkhuis

“Ik bied zorg en veiligheid aan en ken de complexe wereld van onmacht, verdriet, groepsdruk en criminaliteit, de leefwereld van kwetsbare jongeren als geen ander in o.a achterstands-gezinnen en moderne verwaarlozing, multi problems gezinnen. Ik ben HBO gediplomeerd ervaringsdeskundige en een Expert met meerdere diploma’s zoals E.M.D.R en autisme diploma, SKJ registratie en v.o.g. Ik geef preventie workshops, coaching, conflictbemiddeling en crisis interventies

Voor mij is geen hulpvraag te extreem, en (out of the box ) denken en doen, indien nodig zeker een stap verder gaan als het reguliere aanbod. Ik vind samenwerken met andere professionals heel belangrijk en een grote meerwaarde voor het aanbieden van maatwerk.”

Vorige
Vorige

Even voorstellen: Anne Vrieze

Volgende
Volgende

Even voorstellen: Marleen Bekker