Even voorstellen: Anne Vrieze

Op dinsdagmiddag 26 mei organiseren wij het Inspiratievent Gezond Verstand in het Sociale Domein van 15.30 -18.00 uur via Zoom. Dit evenement zou eerst fysiek plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis hebben wij het evenement getransformeerd in een online bijeenkomst, waarbij diverse ervaringsdeskundigen aan het woord komen. Deze week stellen we spreker Anne Vrieze voor.

Anne Vrieze
is de directeur van de WWZ Academie en oprichtster van de Nieuwe Bezems. Anne heeft ruim 25 jaar ervaring in het sociale domein. Voordat zij in 2008 haar consultancy bedrijf oprichtte, werkte zij als beleidsadviseur zorg en welzijn bij de gemeenten Zaanstad en Oostzaan. Daarna werkte zij als interim beleidsadviseur Wmo en Jeugdbeleid bij vele gemeenten, totdat zij in 2014 de online WWZ Academie oprichtte. Daarmee leidt zij vooral werkzoekenden op naar de beroepen Wmo-consulent, Jeugdconsulent en consulent in een sociaal wijkteam. Zie de website www.wmotraining.nl

Foto+met+sjaal+glamourlook.jpg

Het is Anne’s missie dat iedereen gelijkwaardig mee kan doen in de samenleving, ongeacht welke beperking dan ook. Daarvoor is het nodig dat we afstappen van het systeemdenken en weer gaan mensdenken. Zodat mensen zich echt geholpen en gesteund voelen en weer gelukkig worden. Daarvoor is het nodig dat we fundamenteel anders gaan kijken, denken en doen in het huidige sociale domein.

Met haar boek Gezond Verstand in het Sociale Domein vertelt Anne hoe je dat kunt aanpakken. Maar ook via de blogs op haar website en via sociale media. Zij vindt dat gemeenten juist geen mensen met gemeentelijke werkervaring moeten werven, omdat je dan meer van hetzelfde krijgt. Zoek mensen met andere werkervaring en een frisse en creatieve blik, dan zul je zien dat je tot andere, betere en goedkopere oplossingen komt!

Veel van Anne’s cursisten hebben geen gemeentelijke werkervaring, maar zijn wel ervaringsdeskundig doordat ze zelf beperkingen hebben of ze als mantelzorger te maken hebben met ouders of kinderen met beperkingen. De ervaring leert dat als zij in gesprek gaan met zorgvragers in een vergelijkbare situatie, zij sneller tot de kern en tot oplossingen komen, omdat de zorgvrager zich direct herkend en erkend voelt. Een kwestie van gezond verstand!

Tijdens het Inspiratievent vertelt Anne meer over haar eigen ervaring in het sociaal domein en geeft ze handvatten om gezond verstand in het sociaal domein te gebruiken.

Wil je ook bij het Inspiratievent Gezond Verstand in het Sociale Domein aanwezig zijn? Bestel je ticket via de button.

Vorige
Vorige

Even voorstellen: De Gouden Bezem Award Jury

Volgende
Volgende

De genomineerden voor de Gouden Bezem Award 2020